dinsdag 1 september 2009

Moslima’s protesteren tegen hoofddoekenverbod

Dit artikel klopt volgens mij niet helemaal, er wordt dhimmie-achtig gelogen en gekronkeld. 
Het recht op vrijheid van godsdienst wordt helemaal niet aangetast door het kopvodden-verbod. Die fundamentalistische moslima's kunnen gewoon hun religie belijden want dat gebeurt nl in die hoofden, tenzij de moslima's gespecialiseerde hersenfuncties hebben die enkel geactiveerd worden door een lap textiel. 
De school is bovendien niet de aangewezen plek om je religie te belijden. 
Gelijke kansen op onderwijs en op de arbeidsmarkt wordt hen niet ontzegd, die ontzeggen zij zichzelf door zich carnavalesk te kleden. Als fundamentalistische moslima's zelf de keuze maken om hun kopvod te verkiezen boven opleiding en werk, dan is dat hun eigen keuze en moeten zij en met hun, hun extreem-linkse dhimmie-organisaties, de verantwoordelijkheid niet bij anderen leggen.
Niemand ontzegt hen de toegang tot onderwijs, dat doen zij zelf door een extreem gebrek aan respect te tonen voor het schoolreglement.

  • dinsdag 01 september 2009
Moslima’s protesteren tegen hoofddoekenverbod
Moslima’s protesteren tegen hoofddoekenverbod
Twaalf leerlingen schreven zich uit — De eerste dag van het nieuwe schooljaar ging dinsdag aan het Antwerpse Koninklijk Atheneum niet onopgemerkt voorbij. Zo'n zestig moslima’s protesteerden tegen het hoofddoekenverbod dat de school vanaf dit nieuwe schooljaar invoert. Twaalf leerlingen schreven zich naar aanleiding van het hoofddoekenverbod uit.
Initiatiefnemer van het protest was Baas Over Eigen Hoofd! (BOEH! ), een actieplatform dat bestaat uit diverse groepen feministen die samen tegen de discriminatie van vrouwen strijden.

'Deze regel is in strijd met het recht op godsdienstvrijheid en schendt het recht op onderwijs voor één specifieke groep', verduidelijkt Samira Azabar van BOEH! 'Wij klagen deze dubbele discriminatie aan en riepen daarom op om dinsdag naar school te komen met een onzinnig hoofddeksel. Een ludieke actie om de onzinnigheid van het verbod aan te kaarten.'

Een zestigtal manifestanten, leerlingen, moeders, zussen en oud-leerlingen van de school, gaf gevolg aan de oproep. Zij streken neer aan de ingang van de school en protesteerden vreedzaam tegen het verbod.

Volgens het actieplatform moeten alle jongeren gelijke kansen op onderwijs krijgen. Daarbij mogen ze niet gedwongen worden om hun schoolkeuze te laten afhangen van het feit of ze hun hoofddoek mogen dragen of niet. 'Zo wordt de schoolkeuze alleen maar beperkter van zodra er meer scholen het verbod invoeren. En dat komt de ontwikkeling en de kwaliteit van de opleiding van deze jongeren allesbehalve ten goede. Onderwijs is volgens ons de beste garantie op emancipatie', luidt het bij de manifestanten.

De politie was discreet aanwezig, maar moest niet ingrijpen. BOEH! beraadt zich de eerstvolgende dagen over verdere acties tegen het hoofddoekenverbod.

'Actief pluralisme'

Het aantal leerlingen dat zich naar aanleiding van het hoofddoekenverbod heeft uitgeschreven, bedraagt twaalf, zegt directrice Karin Heremans. Kort na de bekendmaking van het verbod riepen verschillende stemmen binnen de moslimgemeenschap op om massaal van school te veranderen.

'Van die oproep hebben wij momenteel nog niet zo veel gemerkt', laat Heremans weten. 'Het aantal inschrijvingen is gelijk gebleven met de vorige jaren en wat het aantal uitschrijvingen door het hoofddoekenverbod betreft, zitten we momenteel aan twaalf leerlingen. Dat aantal kan nog toenemen, omdat we pas op de hoogte zijn van een uitschrijving van zodra de leerling zich elders heeft ingeschreven. Donderdag maken we een definitieve balans op.'

Ondanks het protest van dinsdag blijft de directrice achter het besluit van de school staan. 'Vanuit het actief pluralisme dat we nastreven, konden we niet anders dan deze maatregel nemen. De laatste drie jaar is het aantal moslims in onze school toegenomen van 50 naar bijna 80 procent. Daaronder bevindt zich ook een conservatieve groep die anderen verplichtte tot het dragen van een hoofddoek. Dat kan uiteraard niet de bedoeling zijn. Iedereen heeft recht op de uiting van zijn geloof, maar als daar druk van buitenaf op komt, is het onze taak om in te grijpen', besluit de directrice.

BRON

4 opmerkingen:

  1. Heel goed gezien van de directrice. NOTABENE een conservatieve groep die anderen verplicht om een kopvod te dragen!! Maar eigenlijk is deze islam ziekte al veel te ver gevorderd, heeft veel te veel voet aan de grond gekregen.

    En draai DAT maar eens terug! Ik zet al mijn kaarten op Geert Wilders!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ben ook 1000% een Wilderiaan maar kom daar maar eens om in België. Hier wordt b.v. Het Vlaams Belang angstvallig weggehouden uit alle politieke debatten en uit de media. Het is hier volgens mij veel erger dan in Nederland waar tenminste nog in het openbaar tegengas gegeven kan en mag worden en waar Wilders wel het gesprek van de dag is of het nu positief of negatief is, dat maakt niet uit. Hier gebeurt alles achterbaks, op zo'n enge, stiekeme, katholieke manier en is de politiek en de regering in handen van een paar regenten families.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ja Gollem, dan mogen wij hier in Nederland niet klagen. Triest hoor, dat het Vlaams Belang zo wordt tegengewerkt. Het lijkt erop dat Belgie al verloren is aan de islam, of is dat te negatief gedacht? Biedt Vlaanderen nog weerstand?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ja, er is wel weerstand. Zie het eerste bericht op dit blog, helemaal onderaan.
    Ik denk bovendien dat je met de Belgen heel ver kunt gaan maar als het besef van wat er werkelijk aan de hand is eindelijk doordringt dan is het hier ook echt goed fout. Belgen zijn door de eeuwen heen overheerst door anderen, Oostenrijkers, Fransen en Nederlanders. Daarom hebben ze ook geleerd om overal onderuit te draaien zoals onder belastingen en dergelijke. Altijd maar liegen, bedriegen en oplichten is door die overheersing hun 2e natuur geworden. Ik heb er wel goede moed in dat het tij zich gaat keren. Het zal echter nog wel heel lang duren.

    BeantwoordenVerwijderen