vrijdag 4 september 2009

Belastingbetalers in opstand: Going John Galt





“Going John Galt” en “Who is John Galt?". Je komt deze slogans regelmatig tegen bij demonstraties tegen Obama’s plannen om de VS effectief om te vormen tot een socialistische heilstaat. Dus wie is John Galt en wat is Going John Galt?

John Galt is een karakter uit het boek van Ayn Rand, Atlas Shrugged. Alhoewel het karakter zelf in het boek nauwelijks voorkomt, gaat het over de zoektocht naar de ongrijpbare John Galt. John Galt is uitvinder in een samenleving geleid door onderdrukkende, bureaucratische ambtenaren en een cultuur die middelmatigheid en egalitarisme omarmd als sociaal ideaal. John Galt is als Atlas die de last van deze socialistische heilstaat op zijn schouders draagt. John Galt staat symbool voor de productieve burger die middels de belastingen zodanig kaal geplukt wordt, dat het leveren van arbeid, creativiteit en het nemen van risico, niet of nauwelijks nog de moeite lonen. Rings a bell??

Het belangrijkste conflict in het boek, begint wanneer de “productieven” besluiten te gaan staken. Zij weigeren om nog langer de rest van de wereld te laten profiteren van hun uitvindingen, kunstwerken, ondernemingen, wetenschappelijk onderzoek of wat dan ook.

Zij zijn ervan overtuigd dat de samenleving hen hindert met zn verstikkende bureaucratie en hen in feite onderbetaald, door de opbrengst nagenoeg geheel weg te belasten. De samenleving heeft de inspanningen van dit soort mensen hard nodig, maar tegengewerkt, miskend en onderbetaald, beginnen zij langzaam maar zeker te terug te trekken uit de samenleving. De stakers geloven, dat zij onmisbaar zijn voor de samenleving die hen exploiteert. De uiteindelijke langzame ineenstorting van deze samenleving tengevolge van hun staking,toont vervolgens hun gelijk aan.

De slogan “Going John Galt” is dan ook niets meer of minder dan een oproep aan de keurige nette belastingbetalende burgers om te gaan staken. Staken door domweg te weigeren deze samenleving van parasieten en plunderaars (ambtenaren, politici, uitkeringstrekkers, hangjongeren, criminelen, etc.) nog langer te onderhouden met de vruchten van je inspanningen. Nu is de botte weigering om geen belasting te betalen uiteraard geen optie. De overheid heeft daarvoor te veel vervelend sancties waarmee het de weigerachtige burger kan treffen. Maar er is een andere weg! Going John Galt.

Deze weg houdt in, dat de productieve burger ernaar moet streven om zo min mogelijk inkomen te verkrijgen. Net genoeg om nog enigszins redelijk te kunnen leven. Doordat het inkomen van deze productieve burgers verminderd, verminderd de totale belastingopbrengst. En daarmee het infuus waarmee de parasieten en plunderaars in leven worden gehouden.

Stel u eens voor dat alle belastingbetalende burgers gewoon eens 1 of 2 dagen per week minder zouden gaan werken. Denk u eens in welk een gat dat zou slaan in de overheidsinkomsten. En wat moet de overheid dan? De belastingen op die inkomsten uit die overige dagen nog verder verhogen? Daardoor loont het echter nog minder de moeite om je in te spannen. Een neerwaartse spiraal is het gevolg .Een heilloze weg, derhalve!
Het enige reële alternatief, is om juist minder te roven en te plunderen van de belastingbetalende burger, ophouden met het plunderen van de vruchten van hun inspanningen en de parasieten aan het werk te zetten!

Hoe dan ook, door een dergelijk staking van de belastingbetalers zal het huidige systeem volledig vastlopen en uiteindelijk vervangen moeten worden door een redelijker, eerlijker, evenwichtiger en minder bureaucratisch systeem. Niemand vindt het erg om belasting te betalen. Zolang het maar goed besteed wordt. En willen we dat eigenlijk niet allemaal?

Ik werk inmiddels al 1 dag minder. Ondanks een relatief licht verlies van inkomen heeft het de kwaliteit van mijn leven enorm verhoogd. Ik overweeg nu zelfs een 3-daagse werkweek. Denkt u daar maar eens aan, als u straks tot uw 67e moet doorwerken. Of uw "sterke schouders" anderszins weer eens de zwaarste lasten mogen dragen.

I'm Going John Galt. En u??

Update: Een vandaag weet De Telegraaf te melden dat Donner keihard ingrijpt in de AOW.

Update: Vandaag voegt De Telegraaf daaraan toe, dat de PvdA graag het toptarief opgeschroefd wil zien tot 60%


BRON: ERDEBE - FIGHT THE SMEARS BLOG

9 opmerkingen:

  1. Dank je voor het plaatsen van het artikel :)

    En die verwijzing bovenaan mag wel weg hoor. Ik ben al uitermate tevreden met de link eronder ;)

    Succes met je blog!

    PS: Leveren die advertenties eigenlijk al wat op voor je? Ik zit er ook over te denken, maar ben r wat huiverig voor!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Enne......feel free to use any of my stuff any time.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Bedankt erdebe. Ik ken je van het Elsevier forum. Ik ben smeagol.

    De Google advertenties hebben deze week op 4 blogs eur 8,53 opgeleverd. Het is geen vetpot maar ik ben ook nog maar een week of wat bezig.
    We kunnen natuurlijk aan kruisbestuiving doen als jij er ook Google ads op gooit. :-)))))
    Ik was van plan de opbrengst aan de voedselbank.nl te schenken voor de Kerst. Google betaalt uit bij een totaal van eur 70.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Nou, in 1 week: valt me toch niet tegen.

    Tenzij je duizenden bezoekers hebt, natuurlijk ;)

    anyway....

    ik ga s uitzoeken of die reclames een beetje te sturen zijn. Bij Bol.com en Amazon staan zat boeken en DVD's waar ik best reclame voor wil maken.

    Voor wat betreft de kruisbestuiving...daar kom ik nog op terug. Ik heb een plannetje waarvan ik ff moet kijken of het kan en of het een goed idee is.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Die reclames zijn volgens mij niet te sturen. Je kunt wel voorkomen dat er bepaald reclames geplaatst worden. Zo stond er bij deze blog http://the-age-of-fiberglass.blogspot.com/
    een levensgrote advertentie van de Scientology Church. :-))))
    Die heb ik via die AdSense laten blokkeren. Je kunt dat zelf ergens invullen.
    Maar volgens mij, weet het niet zeker, kun je geen voorkeuren opgeven.

    Ik ben reuze nieuwsgierig naar je "plannetje"...

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Nou, dat plannetje gaat niet lukken.

    Het plan was om met een aantal soortgelijke blogs een soort "nieuwsring" op te zetten.
    Het leek me een goed idee om een standaardpost te creeren met daarin titel, korte samenvatting en foto van het meest recente artikel van de deelnemende blogs.

    Dan profiteren we van elkaars lezers en hoeven we niet iedere dag iets nieuws te schrijven om toch iedere dag iets nieuws te hebben. Haalt toch een beetje de druk van het dagelijks schrijven eraf.

    Ik krijg het alleen technisch niet voor elkaar :(

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Zoals ik het zie kun je alleen maar een "bloglijst" opnemen waar andere blogs aanklikbaar zijn.
    Jammer, het was een perfect plannetje.
    Ik heb helaas niet zo veel tijd om zelf elke keer iets nieuws te schrijven dus ik doe het op de gemakkelijke manier en pik artikelen van andere sites.

    Maar... Nog even wachten, mijn eigen artikelen komen er binnenkort aan.

    PS. Als het mogelijk is, dat ben ik aan 't uitzoeken, wil ik naar de rechtszaak van Wilders.

    Succes met je prima blog!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. wat een ziek verhaal, wie ziin eigenlijk de parasitieten, mensen die veel te veel geld verdienen of mensen die een uitkering krijgen omdat ze ontslagen worden ?

    who is shamata?

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Een parasiet maakt je er opmerkzaam op dat er twee -dt fouten in je artikel staan.

    BeantwoordenVerwijderen