vrijdag 11 september 2009

Het verschil tussen goede en foute Nederlanders

Now everything's a little upside down, as a matter of fact the wheels have stopped,
What's good is bad, what's bad is good, you'll find out when you reach the top
You're on the bottom.


Idiot wind, blowing every time you move your teeth,
You're an idiot, babe.
It's a wonder that you still know how to breathe.

Bob Dylan - Idiot Wind


vrijdag 11 september 2009 09:52
Goede Nederlander Femke Halsema bepaalt wie een foute Nederlander is Goede Nederlander Femke Halsema bepaalt wie een foute Nederlander is
Zelfs Femke Halsema heeft ontdekt dat de islam een probleem is:

'Ik merk het in mijn wijk: natuurlijk is de islam een probleem. Overigens met name de islam in combinatie met ongeletterdheid. Het is: weinig opvattingen hebben over het goede leven. Weinig houvast hebben aan opleiding en werk, angstig zijn voor onze samenleving en daarbij heel bevattelijk worden voor wat de imam vindt, die dan vaak heel conservatief is.'

Een interessante constatering: de ongeletterde moslims vormen het islamprobleem. En hoe zit het dan met die artsen, ingenieurs en studenten die op 11 september 2001 en in Londen aanslagen hebben gepleegd? Misschien waren zij te geletterd.
Hoe dan ook: de islam is een probleem. Hier rijst de vraag waarom Pim Fortuyn, Geert Wilders, Ayaan Hirsi Ali en anderen deze constatering niet mochten plegen. Ik begrijp het niet meer.

Mond houden
De goede Nederlander mag het islamprobleem aan de orde stellen, de foute Nederlander moet zijn mond houden over de islam.
Wie wijst de goede en foute Nederlanders aan? Dat zijn weer natuurlijk de goede Nederlanders. Laten we het simpel houden: de meerderheid van Nederlanders bestaat uit gewone Nederlanders.
Een minderheid wordt verdeeld in de categorieën goed en fout. De meerderheid moet de goede Nederlanders volgen.

Het is eigenlijk heel simpel: Femke, Wouter en alle anderen fantastische goede Nederlanders wijzen de foute Nederlanders aan. En de meerderheid moet gewoon Femke, Doekle, Poekle, Joekle en Wouter volgen. Anders? Dan deugt de meerderheid ook niet.

Vegetarische mensen
Begrijpt u het nog steeds niet? Dan doen we het nog een keer. Er zijn goede en foute Nederlanders. De goede Nederlanders zijn, politiek en cultureel gezien, vegetarische mensen.
Wat is dat? Ze zijn milieubewust, dierbewust, moslimbewust. Natuurlijk zijn er ook grenzen. Elke vorm van bewustzijn is een begrensd bewustzijn.
Een voorbeeld van die begrenzing. Voor Femke en andere goede Nederlanders zijn de moslims echt leuke mensen met een boeiend geloof. Maar de moslimbewuste, goede Nederlander wil niet dat  zijn of haar kind naar een school gaat waar heel veel van die leuke moslims rondlopen.

Sociaal experiment
Gebeurt dit echt? Ja, luister naar Femke Halsema: 'Ik zet kinderen niet op school als sociaal experiment. Als ze niet maximale kansen krijgen en gelukkig zijn, gaan ze eraf.'
Bij dit sociaal experiment lopen vrij veel moslims rond. Daar krijgt Femke last van. Onze samenleving moet immers wel experimenteren met de islam. Maar de kinderen van Femke? O nee.
Begrijpt u nog steeds niet wat de goede Nederlanders zijn? Dan leg ik u nog een keer uit. Er zijn goede en foute Nederlanders. De goede Nederlanders bepleiten in openbaarheid de zaken die ze eigenlijk verafschuwen. Daarom lazen we op deze site: 'Femke Halsema heeft "moeite met de hoofddoek".'

Afslingeren
Ze kan 'niet wachten' totdat de vrouwen die er een dragen 'in vrijheid hun hoofddoek zullen afslingeren'.
'Ik geloof niet dat welke god ook kledingeisen stelt. Dat zijn de mannen geweest die het geloof uitleggen. Ik zie het liefst elke vrouw in Nederland hoofddoekloos en volstrekt vrij.'
Wel zal ze altijd het recht van vrouwen die vrijwillig een hoofddoek willen dragen verdedigen. 'Ik zal hun rechten niet aantasten daarin.'

Faciliteren
Femke, de goede, nee de allerbeste Nederlander vindt dat onze samenleving agenten met een hoofddoek moet tolereren, respecteren en faciliteren.
Tegelijkertijd vindt Femke dat hoofddoek een afschuwelijk fenomeen is. U zult Femke nu van een gebrek aan logisch vermogen beschuldigen. Maar dan bent u echt een foute Nederlander.

Waarom? Omdat Femke handelt in overeenstemming met de cultuur van de goede Nederlander:  zij maakt een onderscheid tussen wat ze denkt en wat ze doet; tussen hoe zij leeft en hoe de anderen moeten leven.

Kloof
De foute Nederlanders zeggen onmiddellijk wat ze denken. De kloof tussen denken en zeggen scheidt de goede Nederlander van de slechte.

Begrijpt u het nog steeds niet wat de goede Nederlanders zijn? Dan leg ik u het nog een keer uit. Er zijn goede en foute Nederlanders…

Geen opmerkingen:

Een reactie posten